Sport and cultural center

Abanto Zierbena / 1st prize in competition / 15.698m2 / 2009

Unbuilt

We propose a simple, practical and functional building, without renouncing the singularity that corresponds to the intervention. But also a building integrated in the landscape, without stridencies.

The image of the building with its masonry walls, takes us back to a traditional architecture that is, however, reinvented with an actual architectural language through the big crystal skylights of the roof. Moreover, the vegetation that acts as a filter between the complex and the exterior, achieves the adaptation of the complex to the natural environment in which it is located.

The adopted solution gives priority to the use of the existent orography, planning a half-buried building, being the main purpose to reduce the visual impact of the intervention, to integrate it in the landscape.