football ground and building of services

Sopuerta / 1st prize in competition / 6.350 m2 / 2007

Publications

In a rural landscape, the integration in nature is an objective in the developed architecture. The green environment and the undulation of the surrounding mountains dictates the design of the proposed solution.

This harmony of the building with the landscape is also reflected in its functionality. The walkways are a stroll from the football field's entrance. We have created a walkway that divides into two, one accessing the stands, the other the facilities. These walkways join together again creating a ring.

A large, green, translucent roof starts at the entrance of the field and welcomes the visitors inviting them to enter. As the walkway branches the roof starts to widen, especially where it meets the stands, when the roof reaches its maximum transversal dimension, and narrows at the end where the ways join again.